Кметът на Доспат въвежда нова безплатна услуга за жителите на общината

Кметът на Община Доспат инж. Елин Радев внесе докладна записка до Общински съвет Доспат относно ползването нов комбиниран багер за нуждите на населението.

В своята докладна записка кметът уведомява Общинският съвет че в община Доспат е проведена открита процедура за възлагане на обществена поръчка с предмет: „Доставка на нов неупотребяван багер при условията на финансов лизинг за нуждите, община Доспат”. Сключен е договор №42 от 26.06.2023 год. и услугата по доставка е изпълнена, изпълнителят достави и предаде на Възложителя община Доспат горепосочената техника, а именно четириколесен Багер JCB, модел СХ3. Така към настоящия момент Общината разполага с нов багер за задоволяване на собствените си потребности.

Доставеният багер може да бъде полезен и за местната общност, като се ползва от населението на община Доспат за определени услуги, свързани с траурни ритуали, а именно, изкопаване на гробове за починалите жители на община Доспат в гробищата на съответното населено място от Общината, посочва кметът. Предлагам, предвид характера на услугата, същата да е безплатна за населението.

Проектът на решението е:
Общински съвет Доспат, дава съгласието си, доставения нов неупотребяван багер-товарач, марка JCB, модел 3СХ 14Н5WA, шаси JCB23H54CP3204759, двигател DP320/41689U2906023, закупен при условията на финансов лизинг по Договор № 42 от 26.06.2023 год., сключен между община Доспат – Възложител и “ОББ ИНТЕРЛИЙЗ“ ЕАД – Изпълнител, да се използва за изкопаване на гробове за починалите жители на община Доспат в гробищата на съответното населено място от Общината. Услугата по изкопаване на гробовете да бъде безплатна за жителите на Общината.

Пресцентър на Община Доспат.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене