Победителите в конкурса „Коледа за всеки“ бяха наградени в Кюстендил

Кристиян Иванчов: С конкурса „Коледа за всеки“ целим да насърчим децата на Кюстендил да подхождат с разбиране към другия и да подарим усмивка на хората в нужда
Победителите в конкурса „Коледа за всеки“ бяха наградени на тържествена церемония, която се състоя във Възрожденското училище – Кюстендил. Конкурсът се организира за трета поредна година от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни към Община Кюстендил, а наградите връчи ресорният зам.-кмет Кристиян Иванчов.

„Радвам се, че в навечерието на коледно-новогодишните празници сме тук, заедно с вас – обединени от една обща социална кауза. Коледа е време за топлота, доброта, споделеност и време със семейството. За съжаление обаче има хора, които посрещат Коледата сами. С инициатива „Коледа за всеки“ целим да насърчим децата на Кюстендил да подхождат с разбиране към другия, с любов и отговорност – и да подарим усмивка на хората в нужда, да им покажем, че не са сами“, каза по време на церемонията зам.-кметът Иванчов.

В тазгодишното издание на конкурса са разгледани повече от 200 картички на 195 участника, а творбите на отличените участници ще бъдат отпечатани и изпратени до самотно живеещи жители от Община Кюстендил, до потребителите на социални услуги на територията на общината, до членове и партньори на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.
„Коледа е време за чудеса – и те зависят от нас – от теб, мен и всички нас. Време, в което всеки има възможност да потърси доброто у себе си. Каквато е и целта на конкурса – да провокираме всички вас да потърсите доброто у себе си“, каза зам.-кметът Кристиян Иванчов по време на церемонията.
Конкурсът „Коледа за всеки“ е индивидуален, а участниците са класирани в три възрастови групи.

Ето кои са отличените творби в тазгодишното издание на конкурса:
Победител в категорията от I до IV клас е Петър Петров Савев от НУ „Климент Охридски“, гр. Кюстендил;
В категория от V до VII клас е Анабел Андреева Костова от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, гр. Кюстендил;
Победител в категорията от VIII до XII клас е Рая Александрова Каралийска от ЕГ „Д-р Петър Берон“, гр. Кюстендил.
Участниците на отличени картички, които не са класирани на първо място, получиха поощрителни награди. А на финала на церемонията, зам.-кметът Кристиян Иванчов отправи пожелание към всички присъстващи: „В навечерието на Коледа ви пожелавам най-вече здраве! Обичайте себе си, но обичайте и другите, защото те го заслужават!“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене