Интерактивен урок в СУ „Никола Вапцаров“ – Хаджидимово

Вчера – 18 декември, в СУ „Никола Вапцаров“ – Хаджидимово, в Час на класа с учениците от 9 „а“ клас и 9 „б“ клас под ръководството на старши учител Заприна Глушкова се проведе интерактивен открит урок на тема „Безопасност на движението по пътищата. Пътни знаци“. Гости на урока бяха Директорът на училището – г-жа Вангелия Петрелийска, учители от училището и ученици от гимназиален етап. Урокът е част от заложените открити практики според Плана на МОКР, който бе приет в началото на учебната година. Целта беше да се затвърдят знанията на подрастващите за безопасно поведение на пътя и познанията върху пътните знаци.

В хода на урока деветокласниците показаха своите знания за пътните знаци, които задължително трябва да се спазват, тяхното значение, вида им, цвета и формата им. Направиха анализи на пътни ситуации, показаха знания върху пътните знаци от групи А, Б, В, Г, Д и придобиха такива върху групи Е, Ж, С и Т.
Ученици и учители се справиха отлично със зададените им въпроси, бяха много активни и енергични в отговорите си. Това е един от начините за повишаване културата на учениците, свързана с безопасното движение по пътищата.

Накрая на урока те с удоволствие се включиха в интерактивната задача за създаване на електронен облак върху платформата https://wooclap.com/. Описаха с една дума какъв трябва да бъде всеки участник в движението. Финален компонент на урока бе кратко филмче на тема „Невидими колоездачи“. Изгледаха го с интерес и коментираха грешките на участниците в движението.
Накрая на урока г-жа Глушкова благодари на присъстващите ученици и учители за участието в часа.
Подобни инициативи са изключително актуални и полезни за учениците, които всеки ден влизат в ролята на участници в движението, изминавайки като пешеходци маршрута от дома си до сградата на училището и обратно.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене