Кметът Методи Байкушев: Ще изградим нова пътна връзка при „Карлсберг България“ АД, правителството отпусна на община Благоевград 800 000 лева за целта

Нова пътна връзка ще бъде изградена от западното локално платно при производствената база на „Карлсберг България“ АД към бул. „Св. Димитър Солунски“ в Благоевград. Това обяви на пресконференция в понеделник кметът Методи Байкушев.
За целта правителството взе решение да бъдат отпуснати 800 000 лева на община Благоевград.

„Реализирането на този проект е изключително необходимо за тази част от индустриалната зона не само заради „Карлсберг“, но и заради КФМ – предприятие, което също насища националния пазар. Неведнъж съм казвал, че освен да търсим нови инвеститори трябва да осигурим и подходящи условия за развитие на съществуващите предприятия, които вече са центрирали своите бизнесинтереси в Благоевград. Добрата новина е, че правителството ще помогне сериозно за този проект, каза Методи Байкушев.

Той съобщи, че вече е разговарял с представители на „Карлсберг“ и е постигнато съгласие да бъде проведена обществена поръчка за възлагане на строителството на пътната връзка, за да може процесът по изграждане да стартира максимално бързо. Вече има изготвен идеен проект и количествено-стойностни сметки за строителствоно на отсечката.

„Пътната връзка е от изключително важност за компаниите в района, защото те ежедневно експедират огромни количества продукция за цялата страна“, заяви още кметът Байкушев, който се ангажира административните процедури по подготовка, обявяване и провеждане на обществената поръчка да бъдат извършени максимално бързо.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене