Изложба и концерт ще съберат жители и гости на община Струмяни

Коледна изложба и тържествен концерт ще съберат жители и гости на община Струмяни в навечерието на коледните празници. Програма е на 21 декември и ще започне в 16:00 часа с изложба във фоайето на читалище „Братя Миладинови“ в село Микрево, а в 17:30 ч. е предвиден тържествен концерт, каза за БТА заместник-кметът по хуманитарни дейности в община Струмяни Фиданка Котева.

Идеята на този концерт е да съберем нашата общественост и да създадем коледно настроение преди празниците, каза зам.-кметът. В културно-развлекателната програма на община Струмяни участват всички читалища, образователни институции – детски градини и училища, както и социални институции, допълни още зам.-кметът.

Изложбата ще бъде под формата на благотворителен базар, на който различните институции ще представят на определени щандове своите арт изделия, коледни картички, произведения, които всеки би могъл да закупи и да украси своя дом за предстоящите коледни празници, посочи тя

В 17:30 часа в голямата зала на читалището е предвидена празнична програма, в която ще вземат участие детска градина „Патиланци“, Средно училище „Паисий Хилендарски“, всички певчески и танцуващи групи от общината и от читалищата, каза Котева.

Тя обясни, че извън това всяко населено място на територията на общината също подготвя своя празнична програма, за да усмихне своите жители. На 20 декември в Центъра за социална рехабилитация и интеграция в село Струмяни също ще има коледно тържество, специално за потребителите на центъра, а най-малките ще получат своите подаръци, донесени от Дядо Коледа.

На 25 декември в село Илинденци отново ще пристигне Дядо Коледа и ще зарадва децата с подаръци, с празнична програма, която ще се случи на открита сцена на площадното пространство в селото. На 31 декември във всяко населено място е предвидена тържествена програма, каза още зам.-кметът.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене