Над 1 тон продукти от благотворителна кампания в Кюстендил

За първи път в Кюстендил, енориашите към Храм „Св. Димитър“ и доброволци-мирияни, организираха благотворителна кампания за набирането на дрехи и продукти – „Подай ръка на Рождество Христово“. Жителите на града се обединиха с бизнеса, като освен множеството дарения от будни граждани, фирми, местни държавни и неправителствени организации, ресторанти и магазини, подкрепиха добрите им християнски намерения.

Над 80 пакета с брашно, месо, консерви, сирене, кашкавал, сърми, мандарини, портокали, ябълки, картофи, олио, оцет, ориз, грах, боб, леща, захар, сол, макарони, сокове, шоколад, сладкиши, бисквити, вафли, мед, конфитюри, които бяха дарени от кюстендилци, са не просто социална грижа за възрастни, деца и семейства в неравностойно положение, а любов и вяра в доброто и Божията милостиня!

„За по-малко от седем дни се събраха изключително много хранителни продукти и дрехи. Дарени ни бяха и финансови средства от различни фирми, с които закупихме необходимите хранителни стоки. На всички дарители и даброволци благодарим от сърце! Кюстендилци доказаха, че са задружни, щедри и обединени. Похвално! Надявам се да помагаме на повече хора и инициативи за напред!“, разказа Джулия Андонова, един от доброволците в инициативата.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене