Манолова внася още доказателства за делото срещу Областната управа и жалба срещу решението на СОС за преместване на Паметника на Съветската армия

Утре (понеделник, 18.12.2023 г.) в 11:00 ч. в Административен съд София-град председателят на гражданската платформа Изправи се.БГ Мая Манолова ще внесе допълнителни доказателства по делото срещу незаконните действия на длъжностни лица от Областна управа София по демонтиране (рязане) на бронзовите фигури на Паметника на Съветската армия. Изправи се.БГ ще настоява АССГ незабавно да се произнесе с разпореждане за прекратяване на действията по унищожаване на паметника, доколкото същите не се основават на административен акт или на закона. Припомняме, че през изминалата седмица по заведеното от Изправи се.БГ дело административният съд задължи областния управител да представи документите, въз основа на които се извършва демонтирането/нарязването на паметника, но в указания срок разпореждането не беше изпълнено. В същото време незаконните действия по унищожаване на паметника продължават.

Председателят на Изправи се.БГ Мая Манолова ще внесе и жалба срещу решение №168 на Столичния общински съвет от 9 март 2023 г. за преместване на Паметника на Съветската армия поради нищожност на същото.

Заповядайте утре от 11:00 ч. пред АССГ за коментар на Манолова.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене