Снегът в Благоевград изненада метеоролозите, но не и Общината

main_b

снимка: Община Благоевград, архив

С падането на първия сняг през изминалата нощ зимата реално дойде в Благоевград. Според специалистите общината е готова за усложнените условия през студените месеци.

Оперативният план за „Зимно поддържане, опесъчаване и борба с поледиците на уличната мрежа и пешеходните зони в Благоевград за периода 2014-2015 г.“ e внесен. Той е изготвен от инж. Васил Бачев, управител на „Биострой“ ЕООД, и е утвърден от кмета Атанас Камбитов.

Подготвено е депото за пясък, почистени са наличните цистерни за луга и крановете им. В складовата база на „Биострой“ вече е доставен натриевият хлорид, който ще се съхранява на сухо. Проверена е и техническата изправност на транспортните средства, участващи в зимното поддържане.

Освен осигуряването на необходимите материали и подготовката на техническата база за работа в зимни условия, общинското дружество е актуализирало  и схемата за оповестяване на поледици и участъци със затруднено движение за водачите.Телефонът, на който всеки може да сигнализира, е 0894 48 53 50.

INFOMREJA.BG

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене