Оперетна магия завъртя перничани

14

Солистите Елена Механджийска и Марчо Апостолов, музикантите от Духовия оркестър към ОК „Дворец на културата“ в Перник и диригентът Трифон Трифонов накараха пълна зала да аплодира бурно изпълненията им. „Отдавна не бяхме изпитвали такова удоволствие от концерт!“, коментираха развълнувани зрителите след бравурния финал.

13Оперетна магия завъртя перничани в предчувствие за наближаващите вълшебни зимни празници. Духовият оркестър към ОК „Дворец на културата“ в Перник с диригент Трифон Трифонов и солистите Елена Механджийска и Марчо Апостолов пренесоха зрителите, изпълнили залата, във вълшебния и приказен свят на оперетата и мюзикъла. Прозвучаха арии и дуети от „Царицата на Чардаша“, „Веселата вдовица“, „Магьосникът от Оз“, „Котките“, „Кармен“ и др. Жизнерадостен Кан-кан от Офенбах откри вечерта, след което артистите поведоха умело зрителите на вълнуващо приключение. Настроението бе ту весело, ту драматично, ту интимно и носталгично. Публиката затаи дъх по време на брилянтното изпълнение на Елена Механджийска на „Отвъд дъгата“ от мюзикъла „Магьосникът от Оз“, призната за една от най-великите песни на своето време. Всички споделиха вълнуващата любов на  Силва и Едвин от „Царицата на Чардаша“. Залата избухна в аплодисменти по време на финалното изпълнение на Бони и Щаси от „Царицата на Чардаша“ и върна артистите на бис.

12

„Очарован съм от тази атмосфера, от тази толкова отворена и емоционална публика, от тази пълна зала!“, сподели след концерта звездата на Музикалния театър „Стефан Македонски“ Марчо Апостолов. Елена Механджийска, която е родена в Перник, но успешната й кариера я е отвела до най-големите оперни сцени у нас и в Европа, бе невероятно развълнувана от топлото посрещане от страна на публиката в родния й град.

„Благодаря на вас, които дадохте всичко от себе си, за да се получи този концерт и се надявам това, което сме правили заедно, да продължи.“, каза на финала диригентът на Духовия оркестър Трифон Трифонов.

Публиката, сред която имаше и почитатели на музиката от София, си тръгна заредена след поредното уникално музикално събитие на пернишка сцена. Само в последните няколко месеца тук гостуваха световно известният майстор на кавала Теодосий Спасов, солисти от Корея, Квартет „Еолина“ при ОКИ „Надежда“ в София, виртуозната флейтистка проф. Лидия Ошавкова и кларинетистът от Азърбайджан Фарадж Акбаров и др. Формациите към ОК „Дворец на културата“ зарадваха почитателите си с професионални и въздействащи програми. Тази вечер гост на Народния оркестър към АНПТ „Граовска младост“ ще бъде уникалният глас от Родопите Нели Андреева. Почитателите на музиката се надяват празниците изкуството в Перник да продължат.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене