Кметът на Община Доспат подписа допълнително споразумение за финансиране на смяна на водопроводи в населените места на Общината

Вчера 13.12.2023 г. Кметът на Община Доспат инж. Елин Радев подписа допълнително споразумение с Министерството на регионалното развитие и благоустройството, с което се отпускат средства в размер на 320 880 лева без ДДС от предвидените капиталови разходи по бюджета на министерството по програма „Устройство на територията, благоустройството, геозащита, водоснабдяване и канализация“. С тези средства ще се подменят водопроводи и канализации в населените места на Община Доспат.

Първият транш беше осигурен през 2022 година. Средствата в размер на 320 880 лева без ДДС и са на основание Решение на министерски съвет № 711/30.09.2022 г. за одобряване на списък на инвестиционни проекти на общините по приоритети и направления/обекти за целево финансиране в гр. Доспат. Към момента първият транш е усвоен като са подменени водопроводите по улиците „Граничар“, „Дъбраш“ и „Рибарска“.

С новите средства предстои да се изградят водопроводи на други улици в населените места на общината.

Пресцентър Община Доспат

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене