Регионалната дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” – Благоевград се включи в инициативата „Подари време“

Регионалната дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” – Благоевград се включи в инициативата „Подари време“, съвместно начинание на Радио Благоевград и Неврокопската митрополия по повод 50-та годишнина на медията. Екип на службата с личното участие на нейния директор комисар Валентин Василев споделиха част от своето време, знания и опит с обитателите на дома за възрастни хора „Света Петка“ в квартал „Струмско“ – Благоевград.

Домакините ги посрещнаха с уважение и признание за високоотговорната им дейност, а гостите сърцато разказаха за работата на службата “Пожарна безопасност и защита на населението“. Вниманието на възрастните хора бе привлечено от видеоклип, показващ пожар в затворено помещение, бързината с която огънят поглъща всичко и факта, че след 2 минути в такава ситуация човек почти няма шанс да оцелее. По време на срещата бяха припомнени и основни правила, как да се действа, за да може човек да се спаси при пожар, земетресение, наводнение или други екстремни обстоятелства – природни или предизвикани от човешка небрежност; за това как протича евакуацията и какво би могло да се обърка. Особено вълнение предизвикаха специалните очила за виртуална реалност.

„С готовност приехме поканата да се срещнем и разговаряме с обитателите на дома за възрастни хора. Те заслужават нашето уважение и грижи“, сподели комисар Валентин Василев. Той им подари телевизор и пожела на всички здраве, уют, спокойствие и весели празници.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене