Опасно: Дупнишките болници страдат от липса на кръв, търсят дарители спешно

_thumb (1)Кметът Чимев инициира акция „Да дарим кръв, да спасим дупничанин“

 

“Да дарим кръв, да спасим дупничанин”. Под това мото ще бъде организирана акция по кръводаряване на 2 декември (вторник) в сградата на Община Дупница. Инициативата е на кмета на общината Методи Чимев съвместно с “Кръвния център” в Кюстендил.

“Знаех, но не предполагах всъщност колко сериозен е проблемът в Дупница с липсата на кръв. След церемонията по даряването на линейката на общинска болница преди 10-ина дни, разговарях с част от персонала, които изтъкнаха острия недостиг от кръв и неимоверната нужда от дарители. Това е и причината да инициирам такава акция съвместно с “Кръвния център”.

Призовавам дупничани да се отзоват и включат в тази благотворителна акция, защото всяка дарена капка кръв спасява човешки живот”, призова инж. Чимев. Идеята е, два пъти годишно да се организира акция под егидата на Общината, които да са в помощ на другите подобни инициативи. За тези, които дарят кръв, в рамките на 6 месеца при нужда от кръвопреливане на техен член от семейството, ще им бъде осигурена такава. “Дарявайки кръв за някой нуждаещ се, всъщност хората даряват кръв и за своето семейство”, допълни инж. Чимев.

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене