Общината в Кюстендил готова да реализира проекти с пари от Бюджет 2024

Проектни предложения за 50 млн. лева са подадени от Община Кюстендил, които да залегнат за финансиране от държавния бюджет, при разглеждането на финансовия документ между първо и второ четене, съобщи на пресконференция кметът на Община Кюстендил инж. Огнян Атанасов, предаде репортер на „Фокус“. Той изрази надежда, че това ще се случи.

„Избрали сме проекти за които лесно може да се извадят разрешения за строеж. За тях ще пуснем процедура по ЗОП за избор на изпълнител, но под условие. По този начин ние ще бъдем с едни гърди напред. Целта е да усвоим максимално средствата на територията на нашата община и тя да придобие нов облик“, каза Огнян Атанасов.

Кметът на Кюстендил сподели, че се очаква преди края на годината да излезе класирането на кандидатствалите по Програмата за енергийна ефективност и Плана за устойчивост. След излизане на самите списъци и одобрените за община Кюстендил, ще бъдат възложени под условие обществените поръчки, защото крайният срок за приключване на проектите е средата на 2026 година.

По време на пресконференцията стана ясно, че вече има разрешение за направата на сондажите при инсталациите за компостиране и сепариране на отпадъците. По този начин жителите на близкото село Радловци ще бъдат спокойни и няма да се налага да се ползва вода от техния водопровод.

Поради големия брой желаещи да бъдат приети от кмета на Кюстендил и да бъдат изслушани, ще се организира и втори приемен ден. Той ще бъде във вторник и ще се провежда от зам.-кмета на Кюстендил Николай Дочев.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене