Многообразие от културни събития в Кюстендил

Новата седмица в Кюстендил носи многообразие от културни събития за жителите и гостите на града под „Хисарлъка“, предаде репортер на „Фокус“. Програмата започва с операта „Дон Жуан“. Гостува Музикално – драматичен театър „Константин Кисимов“ , Велико Търново.

Събитието е на 12 декември от 19.00 часа в голямата зала на Общински драматичен театър. Пленяващият шедьовър на Моцарт, който проследява историята на Дон Жуан, жените, които съблазнява, и отмъщението, което накрая го достига е заглавието на Музикално-драматичния театър от старопрестолния град.

На 13 декември от 17.30 ч в залата на Художествена галерия „Вл. Димитров-Майстора“ ще бъде представена новата стихосбирка „Далечен вълк“ на кюстендилския поет Методи Джонев. Той е сред най-емблематичните имена на кюстендилската поетична сцена. Поет на краткия стих, на метафорично поднесените философски прозрения. Представената стихосбирка е № 22 в поредицата на поетичните му творби.

На 14 декември в читалище „Братство“ ще бъде открита изложбата „Коледни трепети“. Ще се състои и концерт „Шедьоври на класическата музика“.

Ден по-късно, от 17.30 часа в залата на Възрожденското училище, ще бъде проведена церемония по награждаване на победителите от общинския конкурс „Коледа е, стават чудеса“. В читалище „Братство“ ще започне Международен коледен фестивал. Началото е от 18.00 часа.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене