Николина Чакърдъкова с изненадващо признание за красивата си дъщеря

Дъщерята на голямата фолклорна звезда – Мария Чакърдъкова, все по-уверено върви по стъпките на майка си

Николина Чакърдъкова пее песните на Пирин планина – българските песни от македонския край. Тя е една от най-аплодираните фолклорни певици, която възражда обичани народни песни и ги представя на голямата сцена в своите многобройни спектакли.

„Откакто се помня, аз все пея. Правя 25 години на голямата сцена догодина. И всяко интервю започвам с думите, че пея българските песни от македонския край. За да не се увлекат братята македонци, че взимаме нещо тяхно. Българите плачат на хубавите песни, например на „Мой роден край-райска градина“ и на „Зайди, зайди ясно слънце“ също” – казва изпълнителката.

Николина Чакърдъкова с изненадващо признание за красивата си дъщеря

“Аз винаги търся песни, които са близо до хората и разказват тяхната история. Ако има 20 песни в концерт-спектакъла все някой намира себе си в някои от песните. На всеки концерт не пропускам да поздравя моите сънародници, които вече са милиони зад граница. Колкото и да са напреднали технологиите, когато им изпея „Мой роден край- райска градина“, всеки човек в залата има брат или сестра или дете навън – в чужбина… И всички плачем заедно. Аз съм от хората, които се радват с другите, и тъжат с тях. Много съм чувствителна“ – разказва певицата в “На фокус” по NOVA.

Николина Чакърдъкова признава, че е останала земен човек, въпреки постиженията си и се радва на изключително силна връзка със своите многобройни почитатели.

„Може би затова хората ме обичат и чакат с нетърпение големите форуми, представления и спектакли. Връзката ни е много топла“ – подчертава  обичаната изпълнителка.

Николина Чакърдъкова проговори за тежкия криминален инцидент с бившия мъж на дъщеря й

Николина Чакърдъкова с изненадващо признание за красивата си дъщеря

Голямата звезда даде най-висока оценка за дъщеря си Мария Чакърдъкова

В последните години певицата представи на голямата сцена и своята дъщеря Мария, която все по-уверено върви по стъпките на майка си, трупа свой собствен репертоар и се утвърждава сред най-разпознаваемите фолклорни певици от новата генерация. Николина признава, че вече танцува по-малко на сцената, в сравнение с дъщеря ѝ Мария Чакърдъкова.

Николина Чакърдъкова с изненадващо признание за красивата си дъщеря

„Тя е мое естествено продължение. Аз съм вече на 55 години. Чрез пеенето изразявам моята вътрешна хармония. Мария в момента съм аз преди 25 години. Танцува, динамична и енергична е. Няма комплекс, че е в моята сянка, защото много добре осъзнава коя съм аз. И знае кой къде седи в йерархията. Но при нас вече има едно допълване. Понякога тя ме превъзхожда с бързия си ум, с многото енергия и с позитивизма си. Защото още няма житейския опит и не е натоварена с други мисли. Когато обаче излезем двете на сцената, хората получават всичко“ – споделя още Николина Чакърдъкова.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене