Община Благоевград награждава победителите в конкурси за детска рисунка и есе на тема „Различни, но заедно за по-добър свят за всички“

Община Благоевград организира церемония по награждаване на деца и младежи, изявили се в конкурси за детска рисунка и есе на тема „Различни, но заедно за по-добър свят за всички“.

Участниците ще бъдат отличени този петък (8 декември) от 17.00 часа в зала №5, в сградата на Община Благоевград, като за всички тях са подготвени грамоти, а за победителите, класирали се на I, II и III място са осигурени ваучери.

Своите творби представиха деца и младежи от различни възрастови групи, възпитаници на училища, детски градини и образователни школи на територията на общината.

Целта бе да се провокира креативност у младите таланти, които да представят по уникален начин своя поглед по теми, свързани толерантността и защитата на човешките права.

Компетентно жури бе ангажирано с оценяването на общо 60 рисунки и 10 есета. В комисията за оценка на есетата участие взеха Надя Нешева – преподавател по БЕЛ в БПГ „Ичко Бойчев“, Мария Тончева – преподавател по БЕЛ в ПГСАГ „Васил Левски“ и Златина Димитрова – преподавател по БЕЛ в IV ОУ „Димчо Дебелянов“. Рисунките бяха оценени от доц. д-р Здравка Лисийска – преподавател в катедра „Изобразително изкуство“ в ЮЗУ „Неофит Рилски“, Веселина Анастасова – бивш преподавател по изобразително изкуство в НХГ „Св. св. Кирил и Методий“ и Вера Станишевa – художник.

Конкурсите са част от „Месец на правата на човека“, организирани по проект №BGLD-3.002-0015 „Интегрирани мерки за приобщаване и овластяване на ромите в община Благоевград“, Договор за безвъзмездна финансова помощ №Д03-14/11.04.2022 г., финансиран по Програма „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи“ 2014-2021 г. чрез Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 г.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене