Председателят на ОбС-Благоевград Радослав Тасков бе сред гостите на церемонията по връчването на наградите „Джовани Фалконе“

Днес в зала „22-ри Септември“, за 14-та поредна година в Благоевград, бяха връчени наградите „Джовани Фалконе“. Ежегодният конкурс „Страхливият умира всеки ден, смелият – само веднъж“, който се организира от Общински съвет по наркотични вещества, събра съдии, прокурори и разследващи полицаи от цялата страна.
Приветствие от името на кмета Байкушев , отправи Боряна Шалявска- заместник- кмет по образование и бизнес развитие на община Благоевград.
Благодарност към всеотдайната работа на всички магистрати и полицаи изказа Магдалена Рахова- председател на ОбСНВ Благоевград.

Всички присъстващи номинирани бяха поздравени от съдя Катя Бельова- първи носител на наградата в памет на Джовани Фалконе за магистрати и председател на комисията в конкурса, както и от д-р Теменужка Любенова-дългогодишен председател на ОбСНВ и създател на конкурса.
Призове бяха връчени на магистрати от Варненския апелативен съд, Окръжна Прокуратура Търговище, Районна прокуратура Смолян, Окръжна Прокуратура Монтана, Районен съд Перник и др.

Отличие в категория „Номинации на полицаи“ бе връчено на Национална полиция на Испания за множеството операции по предотвратяване на наркорзапределението и наркотрафика, разбиване на най-голямата лаборатория за кокаин в Европа, иззевмане на рекордните 9,5 тона кокаин, скрити в котейнер с банани, арестуване на лидера на европейското подразделение на мексиканския наркокартел „Лос Зетас“ и др.

С плакет и грамота бе удостоен детектив Давид Иванов-отдел „Убийства“ в Чикаго, САЩ. Той е роден в Петрич и е заместник-директор на Българо-американската полицейска асоциация (Б.А.П.А). Детектив Иванов благодари с трогателно видео обръщение за наградата.
По време на тазгодишната церемония по връчване на наградите в памет на италианския магистрат Джовани Фалконе бяха наградени и учениците от Vа клас на Второ ОУ „Димитър Благоев“ с класен ръководител г-жа Катя Овнарска за участие в Инициатива Red Ribbon (Денят на червената панделка), организиран от отдел „ Борба с наркотрафика“ ТД Митница София в партньорство с DEA- Американска агенция за борба с наркотиците.
Специален музикален поздрав към всички присъстващи отправи емблемата на Благоевград ансамбъл „ПИРИН“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене