ЗАСЛУЖЕНО ПРИЗНАНИЕ ЗА УЧИТЕЛИТЕ ОТ СУ „НЕОФИТ РИЛСКИ“

На тържествена церемония в зала „22-ри септември“ в гр. Благоевград бяха
наградени номинираните в ежегодния конкурс „Сърце и слово срещу наркотиците”, целящ подкрепа и популяризиране на работата на журналистите, които системно и с ясно изразена гражданска позиция отразяват проблемите, свързани с наркотиците.

Kонкурсът е в памет на Вероника Герин – ирландската журналистка, опълчила се на престъпността, корупцията и злоупотребите в църквата, както и израз на почит към всички журналисти, загинали в името на обществени каузи.
Инициативата е подкрепена от Посолството на Ирландия в България и Община Благоевград. Тазгодишните награди бяха връчени от Н. Пр. Мартина Фийни – посланик на Ирландия, и кмета на Община Благоевград Методи Байкушев.

Заслужено признание получиха учителите от два творчески екипа на СУ „Неофит Рилски“- гр. Банско, чието обединително звено е директорът на институцията Елеонора Барякова.
Номинации за принос в развитието на патриотичното възпитание в противовес на зависимостите учителите получиха с два творчески проекта – преразказаната и адаптирана за деца „История славянобългарска“, чийто аудиозапис е направен в партньорство на училището с БНР-Благоевград, и публицистичния филм „Патронът“, посветен на Неофит Рилски.
Елеонора Барякова получи почетните грамоти и престижния приз с лика на Вероника
Герин и благодари от името на творческите екипи за признанието. „Опитваме се да бъдем междинното звено между могъщите дълбоки корени на предците и гранките – нашите ученици.

Опитваме се да съхраняваме българщината и да носим напред огъня на Паисий и на Неофит“, с вълнение заяви тя на тържествената церемония.
Безспорен успех за Банско бе заслуженото признание пред родолюбивото творчество на учителите от СУ “Неофит Рилски“, доказателство, че Зимната столица на Балканите е и средище на духовността и патриотизма.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене