Международният ден на хората с увреждания беше отбелязан в Община Доспат

На 29 ноември от 18,00 часа беше началото на празник, посветен на хората с увреждания в Община Доспат – Международният ден на хората с увреждания – 3-ти декември. Този празник се отбелязва традиционно в Общината и е организиран и проведен под патронажа на кмета на Община Доспат инж. Елин Радев. Програмата и вечерята бяха осигурени с лични средства на кмета на Общината. Той поздрави всички присъстващи с адрес поднесен от секретаря на Общината инж. Веселин Калфов. В адреса си Кметът каза:

„Уважаеми съграждани,

Позволете ми да изразя своето уважение и респект пред всички Вас, които ежедневно, с борбеност и упоритост, отстоявате правото си на личностна изява, за да имате достоен живот и пълноценно ежедневие!
В днешния ден, 3 декември, Международен ден на хората с увреждания, отправям призив към обществото за повече внимание и човешка топлина към всички Вас, хората в неравностойно положение. Вярвам, че и занапред ще продължим ползотворния диалог.
В мое лице винаги ще намерите подкрепа и съдействие в благородните Ви усилия за равностойно участие в обществения живот на нашата община.
Възхищавам се на волята и достойнството, с които посрещате трудностите, и на непрекъснатия Ви стремеж към по-пълноценен живот. Продължавайте с нестихваща енергия да отстоявате своите желания! От сърце Ви пожелавам здраве, сила и кураж, уважение, решителност и оптимизъм! Весело посрещане на Новата 2024 година! Нека тя да е по-успешна за всички вас, за вашите семейства, близки и приятели!
Честит празник!“.

За доброто настроение на всички се погрижи народната певица Боряна Карпузова и музикантът Севдалин Пашов.
Събитието беше уважено от Емилия Рашинова, директор на Дневен център за деца и младежи с увреждания и Център за обществена подкрепа, служители от Общинска администрация и ДЦДМУ и ЦОП – гр. Доспат. Рашинова поздрави хората с увреждания със специален поздравителен адрес.
Пресцентър Община Доспат

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене