Административен съд – Благоевград конституира нова заинтересована страна по делото за оспорения избор на Общински съвет – Благоевград

В открито съдебно заседание Административен съд – Благоевград заличи Валентина Шалявска като заинтересована страна по адм.дело №1047/2023г. за оспорения избор на Общински съвет – Благоевград. Пълномощията на Боряна Шалявска от листата на Коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ като общински съветник са прекратени предсрочно с Решение №333-МИ от 17.11.2023г. на ОИК – Благоевград. Със същото решение е обявен за избран за общински съветник Станислав Кимчев. С определение на съда, Станислав Кимчев е конституиран като заинтересована страна.

Административен съд – Благоевград изчаква съдебно-математическата експертиза по делото за оспорения избор на Общински съвет – Благоевград. Вещо лице, доцент по математика, е ангажирано да даде отговор променя ли се подредбата и как в листите на Коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ и „МК ВМРО-БНД (БЪЛГАРСКИ ГЛАСЪ)“ след констатациите от извършената съдебна проверка на изборни книжа, по искане на жалбоподателите. Поради отсъствие по болест на вещото лице, делото бе отложено за 06.12.2023г. от 13:00 часа.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене