С Коледен базар Кюстендил ще посрещне предстоящите празници

С джаз концерт, коледни работилници за деца и приказни игри ще посрещнат Коледа тази година кюстендилци. Ще бъде изградено и Коледно градче от 16 коледни къщички, разположени в парка пред общината.

В два от павилионите ще има коледни работилници за деца. Три от тях ще са за социалните центрове, пенсионерските клубове и детските градини, които ще предлагат продукти лично производство, а средствата ще отидат за благотворителност. В останалите къщички местни търговци и производители, ще могат да предлагат стоки и услуги срещу 5 лв. наем на ден. До 8 декември ще се приемат заявления за наем, а работна група ще определи наемателите на квотен принцип. Коледното градче ще заработи на 16 декември 2023 г..

Ново коледно осветление ще бъде поставено по най-голямата улица в града, в няколко централни парка и по централната пешеходна алея.

„Единственият алкохол, който ще се предлага ще бъде греяно вино, както се прави навсякъде в цивилизованите държави. Няма да има предпоставки за пиянски истории. Ще бъде направено грамотно, както се прави навсякъде в Европа“ заяви кметът на града Огнян Атанасов.

На 2 декември от 17:30 ч. ще бъде пуснато празничното осветление на коледната елха и площада, а празнична заря ще озари небето над града.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене