Новият заместник-кмет Боряна Шалявска се захваща с образованието и бизнес развитието в община Благоевград

Имаме ясна визия за развитието на образованието и бизнеса в община Благоевград. Знаем как могат да изглеждат нещата, защото проведохме редица срещи с представители на образователните институции и бизнеса още по време на предизборната кампания, каза на пресконференция кметът Методи Байкушев. В тази връзка той обяви, че Община Благоевград от днес има нов заместник-кмет в лицето на Боряна Шалявска. Тя ще бъде с ресор образование и бизнес развитие. Шалявска има дългогодишен опит в сферата на образованието, работила е в Американския университет, където е осъществявала връзка между университета, средните училища и бизнеса.

„Докторант е в Югозападния университет и преподавател по английски език. Познава проблемите на образованието и бизнеса. Познава голяма част от успешните хора, завършили нашите два университета. Провела е редица разговори с тях – какво липсва в Благоевград, така че да може максимално да се възползваме от това, което имаме като образователна структура“, каза Байкушев.

„Поемам този пост с ясната амбиция и отговорност, че това е много сложна задача. Нашата цел ще бъде да надградим това, което вече има и да обединим усилията на образователните и кариерните центрове и организации, за да може тази енергия да се превърне в двигател на промяната. Трябва да подпомогнем образованието, за да подготви хора, които могат да работят. Бизнесът също трябва да се включи чрез стажове и курсове. С г-н Байкушев споделяме визията, че бизнесът и образованието могат да работят заедно“, каза още тя.

Шалявска подчерта, че всички искаме едно – качествено образование, добре развита икономика и работни места в община Благоевград.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене