Израелци купуват апартаменти в Банско след военния конфликт с Хамас

Има завишен интерес от израелски граждани към недвижими имоти в курорта Банско. Те търсят и купуват предимно апартаменти в града под Тодорка след началото на военния конфликт между Израел и Хамас. Макар че имотите в последните 2 години са поскъпнали с почти 100%.

„Просто пазарът тук се нормализира, преди беше много подценен. Купуваха се апартаменти за по 400-500 евро за квадратен метър. Сега за същите жилища се броят по 700-800 евро за квадратен метър. Тези имоти с добра локация и отлично качество на строителството дори стигат до 1000 евро за квадратен метър. С началото на военните действия в Израел тези, които имат вече имоти тук и ги даваха под наем, изпратиха в тези свои жилища да живеят жените и децата си“, твърди Атанас Бутилов, брокер в Банско и собственик на фирма.

Много апартаменти в града под Тодорка се търсят и под наем, защото в Банско целогодишно работят в изнесени офиси близо 400 души – млади, интелигентни и богати хора. Над 90% от тях са чужденци – германци, англичани, италианци, испанци, руснаци, руски евреи.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене