Сребърният избор край Добринище – извор на здраве!

Такава красота само Господ дава – прекрасна планина и лековити минерални извори. Защото дълголетие. А в град Добринище те са и препитание за повечето жители. Местните хора дадености са в основата на кръщаването на населеното място. Още в древни времена първи били пленени от красотата на района, че не спирали да се оглеждат наоколо, да цъкат с е добри неща”.

17 са минералните извори с доказани лечебни качества, 18 литра в секунда е дебитът им. На който е много богат на история. Някога, в древни времена, в него се къпели с часове римляни Сега лековитата вода привлича хиляди туристи от страната и чужбина. Прочутият извор блик до пътя за Гоце Делчев. Заради лековитата вода тук всеки ден идват стотици хора от съсе общини, пътници от цялатастрана и чужбина. Те слизат в дола край реката по стъпала, кат налеят от лечебната вода.Водата в Сребърния извор става и за миене, и за пиене. Температурата й е между 30 и 4 йони. Тя е бистра, без мирис и утайка, слабо е минерализирана. Лечебните й свойства се зна многократно от специалисти. Не само тукашните, но и хората от съседните общини, както и о водата лекува много болежки на опорно-двигателния апарат, периферната нервна система, г стомашно-чревни заболявания, невралгии, ишиас, лумбаго, ревматизъм, жлъчка, бъбреци, цис болежки.

„Най-много помага за лечение на очите. Те трябва да се плискат с водата по няколко много ценна и за рани, с нея те заздравяват много бързо и не болят толкова много”, уверяват ж Те имат късмета да живеят тук, където има уникално съчетание на минерални бани в град напливът на гости, а жителите на обявения за балнеоложки курорт още през 1979 година град добре от туризъм.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене