Даниел Митов отсече: След Асен Василев ще е потоп

Той иска да харчи безразборно, да изглежда добър, смята още той

Никой нищо не може да направи на ГЕРБ. Животът на подобен тип не-коалиции е сложен. Някои хора направиха така, че всички да се настроят един срещу друг. Това заяви Даниел Митов в ефира на БНТ.

„Подобни екзотични формули няма да работят добре и това се вижда от протестите срещу БФС. Не е ясно кой носи отговорност и за какво. Министър-председателят се опитва да прехвърли проблемите на един от министрите. Срещу президента на БФС трябваше да се предприемат действия, а министърът на спорта допълнително нагнетява напрежението“, смята Митов.

Той уточни, че единственият представител на ГЕРБ в кабинета „Денков“ е Мария Габриел.

„Казали сме отдавна, че имаме един представител в това правителство и това е г-жа Мария Габриел. Най-големият проблем е, че никой не знае какво прави. Всеки за нещо се оправдава, че не знае какво прави“, заяви той.

„В момента, в които се получава вакуум в носенето на отговорност, поражда желание в хората за силно ръка, и това желание може да роди нещо в политическата ни среда, което да доведе никой да не се съобразява с демокрацията“, посочи Митов.

Той коментира и какво ще реши съдбата на Асен Василев.

„В рамките на дебата за бюджета ще взимаме решение да подкрепим ли финансовия министър или не. Трябва да се намалят прогнозираните дългове с 1 млрд. Трябва да се гарантира строежът на АМ Хемус.

Това, което искаме да спечелим, е развитие на българската икономика. От бюджета на Асен Василев виждам, че той иска за изглежда добър и да раздава пари. Както каза Томислав Дончев, „никой след него няма да иска да бъде финансов министър, тъй като след това ще бъде потоп““, отбеляза Митов.

„Ние се занимаваме с това, което се залага като начин на управление на публичните финанси. Най-важните неща за мен са тази дерогация срещу вноса на руски петрол и „Лукойл“ да отпадне колкото се може по-бързо. Дерогацията през цялото време е начин да се заобикалят руските санкции“, коментира той.

Причината да съществува това правителство е евроатлантизмът. Това е единственото лепило, което съществува в момента. Ще следим много внимателно действията на правителството и на отделни министри. Трябва да си даваме много ясна сметка какво правим“, посочи той.

Дълбоко не ме интересува да забивам клинове. Най-добре ще бъде ние да си направим управленска програма и да я изпълняваме. Българските граждани са тези, които определят кой ще е в парламента, но се оказва, че ПП-ДБ държат половината власт в България. Това създава диспропорции, които не са редни. Трябва да се види какво правим ние за управлението на държавата. Евроатлантизмът е важен за нас“, категоричен е той.

„Не сме станали вражески държави на Унгария и Сърбия, оказва се, че тръбата за която се твърдеше, че е на Путин, се оказа българска и можем да правим с нея каквото си искаме. В Сърбия собствеността на тръбата е на Газпром, а в България тя е българска и държавата има автономни права да си я използва“, уточни Митов.

Той коментира и предизборната кампания.

„Малко трябва да има консистенция в това, което се приказва в предизборните кампании. Преди управляваха с Радев, за да махнат Борисов. Ако правят нещо, нека го правят с 5 минути последователност напред.

По време на местните избори ПП-ДБ, БСП и „Възраждане: се сглобиха и това стана в много големи градове у нас. Моето мнение е че, Борис Бонев не трябва да бъде подкрепен. След като по време на кампанията не се е мислило две минути напред, това ще си има последствия. Не мисля, че Борис Бонев ще стане кмет на София. Всички действия има последствия и трябва да се внимава“, завърши Даниел Митов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене