Легендата Христо Стоичков поздрави ФК Беласица за вековния юбилей, днес е кулминацията на честванията

Най-добрият и най-успешният български футболист Христо Стоичков отправи емоционален поздрав по повод 100-годишния юбилей на Общниски футболен клуб „Беласица“-Петрич.

„Скъпи любители на футбола, футболисти, ръководители, фенове, пожелавама ви много здраве и успехиу да ви е чистит вековният юбилей! Нека децата имат нови и добри игрища, а футболният отбор – нов стадион! Голяма прегръдка за всички!“, сподели в кратко видео легендата на българския футбол.
Вчера пред ветераните на футбола в Петрич беше премиерата на филма, подготвен по заявка на Община Петрич и в чест на 100-годишния юбилей на ОФК „Беласица“.
Лентата, проследяваща историята и успехите на отбора, е озаглавена „БЕЛА – докато сърцето бие“.
Прожекцията се състоя в кино „ПЕТРИЧ“. Всеки един от ветераните получи специална грамота „За безценната роля в развитието на ОФК БЕЛАСИЦА“, подписана от кмета на общината Димитър Бръчков, който днес посрещна големите имена във футбола.

Програмата за вековния юбилей на футболния клуб продължава днес, когато е и кулминацията на честванията . Музикална програма ще има от 11:00 часа на площад „Евтим Евтимов“. Празничното шествие до стадиона ще започне в 13:00 часа, а половин час по-късно там стартира официалната програма за стогодишнината. Приятелската среща между ОФК „Беласица“ и ФК „Беласица“ от град Струмица, Северна Македония, е с с начало 14:30 часа. Очаква се хиляди фенове да споделят този празник на футбола в град Петрич.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене