Зимен ад: Снежен капан блокира пожарни и снегорини в Шуменско ВИДЕО

Затворен е поради снегонавяване пътят от Шумен към Разград, на пътен възел „Диамант” е изграден контролно-пропускателен пункт

Усложнена е обстановката на територията на област Шумен, където има закъсали снегопочистващи машини и пожарни коли, предава Нова тв.

От полицията съобщават, че затворен поради снегонавяване е пътят от Шумен към Разград. На пътен възел „Диамант” е изграден контролно-пропускателен пункт от 23.00 ч.

 

Полицейски служители пренасочват водачите по обходен през Търговище маршрут. Изцяло затворен е пътят Шумен-Силистра, в района на Хитрино поради силни навявания са се образували снежни преспи. Затворен е и пътят от село Зайчино ореше към Варна.

Десетки са получените сигнали за закъсали автомобили, паднали клони и дървета.

Целият наличен състав на РДПБЗН- Шумен е мобилизиран и е на терен. Обстановката в северната част на областта е сложна, има сигнали за закъсали автомобили в района на Каолиново, Нови пазар и Хитрино.

36 са получените сигнали, 12 от които за евакуации, които са извършени. Има сигнали и за паднали клони и дървета, отработват се приоритетно.

Поради силните снегонавявания и образувани преспи има закъсали три противопожарни автомобила и снегопочистваща техника.

Работата на спасителните екипи в областта продължава. Поради скъсан централен електропроводник няма ток в Нови пазар, получени са съобщения за спряно електроподаване в някои шуменски села.

 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!

blitz.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене