100 години четмо и писмо в Микрево! Училището празнува вековен юбилей с водосвет, награди и концерт

С емоционален и вдъхновяващ празник ще отбележи 100-годишнината от основаването си Средно училище „Свети Паисий Хилендарски“ в село Микрево. Кулминацията на честванията ще е следващия петък, 24 ноември. Най-напред в празничния ден свещеник ще отслужи водосвет за здраве и благоденствие на всички учители, ученици и персонал на учебното заведение, което има вековен юбилей.

„Поканили сме много гости – наши партньори от град Берово, Северна Македония, от Регионалното управление на образованието в Благоевград, от Община Струмяни, бивши преподаватели, граждани. Водосветът ще е в 14:00 часа, след това ще наградим с плакети тези учители, които са дали най-много от себе си за развитието на образованието и на нашето училище“, заяви днес директорът на СУ „Св. Паисий Хилендарски“ – Лиляна Велкова. Плакети ще има и за тези партньори, които са помогнали за качественото образование в школото.

След водосвета и награждаването всички гости, учители и ученици ще стигнат с празнично шествие до площада в село Микрево, където деца от училището ще представят забележителна композиция със знамена.

Концертът ще започне в 15:00 часа в залата на Народно читалище „Братя Миладинови – 1936“. На сцената ще се изявят талантливите ученици. Те ще представят кратка постановка, посветена на своя патрон Паисий Хилендарски. След това е ред на вдъхновяващите песни и танци. И, разбира се, на аплодисментите на стотиците гости, които няма как да не бъдат впечатлени от дарбата на възпитаниците не просто на едно училище, а на учебно заведение, което с гордост и отговорност чества своя вековен юбилей.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене