Конгресът на Винената партия събира стотици любители на виното и истината в Симитли

Истината е не само във виното, а и в уникалната Винена партия. Защото тя се влива в нейните симпатизанти с еликсира, който почитат и консумират. Стотици любители на напитката на боговете от цялата страна ще дойдат на конгреса, който е най-висшият партиен форум. Събитието, което ще вдигне градуса на настроението, ще се проведе на 9 декември в заведение в град Симитли. Това ще е 25-ият на организацията, учредена на 21 декември 1996 година в симитлийското село Черниче. Заради ковид пандемията две години бяха пропуснати и конгрес нямаше.

Стотици членове на партията ще засвидетелстват за пореден път, че стоят далеч от политиката и близо до виното. Делегатите ще носят различни съдове с еликсира – шишета и бъклици, а някои – туби. За да има достатъчно пиене.

„Ние сме носители на българската духовност, които съхраняват българщината и никога не нарушават патриотичните си принципи”, твърди несменяемият лидер Иван Лулейски. Конгресът ще започне с посрещане на знамената на партията, на България и на Европейския съюз. След това свещеници ще осветят младите вина. По-късно специална комисия ще оцени питиетата в трите категории – розе, бяло вино и червено вино, и ще награди с дипломи най-добрите производители на еликсира.

Уникалната организация не само расте и не старее, но и хубавее. И това ще се докаже на 9 декември, когато ще бъдат приети нови членове, сред които и няколко дами.

„До момента няма нито един напуснал по собствено желание, няма отлюспени, никой не е нарушил Устава. Непрекъснато се приемат нови хора, а 40% от тях са жени, което е доказателство за красотата в партията”, уверява партийният лидер.

Вечерта на конгреса ще е не само пивка, но и танцувална – ще има много тежки народни хора. Танците няма да спрат и за миг, както и пийването на вино. Защото истината е и в него, и в хората от Винената партия, който този еликсир сближава и ги прави по-добри, по-позитивни и по-усмихнати.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене