Съдът прегледа видеозаписи и изборни книжа по делото за оспорения избор на Общински съвет – Благоевград

В открито съдебно заседание на 16.11.2023г. Административен съд – Благоевград извърши преглед на записa от видеозаснемането на процеса на преброяване на бюлетините в посочената от жалбоподателя Ваня Алексиева с доводи за неправилно отчитане на преференции СИК №125 в община Благоевград. Предвид констатациите от извършената проверка, съдът допусна преброяване на действителните бюлетини за общински съветници в посочената секция.
Съдът извърши и оглед, проверка и повторно преброяване на бюлетините за общински съветници в две секционни комисии на територията на община Благоевград, посочени от оспорващите.

Следващото съдебно заседание по делото е насрочено за 21.11.2023г. от 10:30 часа.
Административно дело №1047/2023г. е образувано по жалба на Антония Сивикова, кандидат за общински съветник от Коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ против Решение № 276-МИ/31.10.2023г. на Общинска избирателна комисия – Благоевград за обявяване резултатите от гласуването на произведените избори за общински съветници в община Благоевград на 29.10.2023г.Към делото са присъединени жалбите на още четирима кандидати за общински съветници и Коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене