Съдът допусна преброяване на бюлетини от три секции в община Струмяни

В открито съдебно заседание Административен съд – Благоевград извърши преглед на записите от видеозаснемането на процеса на преброяване на бюлетините в посочени от жалбоподателя с доводи за неправилно отчитане шест секционни комисии на територията на община Струмяни от произведените на 29.10.2023 г. местни избори. Съдът извърши оглед и на избирателните списъци за посочени от жалбоподателя две секционни избирателни комисии в община Струмяни.

Предвид констатациите от извършената проверка в съдебното заседание по делото, съдът допусна преброяване на действителните бюлетини в три секционни комисии, посочени от жалбоподателя. За следващото съдебно заседание, насрочено за 17.11.2023г. от 13:30 часа, съдът изиска за преглед и списъците на придружителите към избирателните списъци на проверените две секционни комисии.

Делото, напомняме, е образувано по жалба на Радослав Пецанов, кандидат за кмет на община Струмяни от ПП ГЕРБ. Твърди се, че кандидатът Емил Илиев е обявен за избран за кмет на община Струмяни с 1 402 гласа, като разликата над необходимите 50% + 1 от действителните гласове е само пет гласа. Навеждат се доводи, че тази разлика е получена от неправилна преценка на действителни и недействителни бюлетини.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене