Водещи лекари ще обучават в Смолян младежи в сексуално, репродуктивно и емоционално здраве

Водещи лекари ще обучават младежи в сексуално, репродуктивно и емоционално здраве. Лекциите ще бъдат в Регионалния исторически музей в Смолян, съобщиха от институцията.

Семинарът ще се проведе на 18 ноември (събота) 2023 г, 10:30 часа.

Фондация „Искам бебе“ организира обучението като част от националната инициатива „Младите българи – архитекти на промяната“. Проектът се осъществява с подкрепата на Министерство на младежта и спорта.

Обучението е насочено към млади хора на възраст от 15 до 29 години и е в подкрепа на навременното и отговорно родителство, активния начин на живот и доброволчеството, съобщиха инициаторите.

Лекторите са изявени специалисти в своите области. Д-р Александър Кобаков е акушер-гинеколог. Той ще говори за превенция на сексуалното здраве, рисковото сексуално поведение, биологичния часовник, определящ най-добрата възраст за зачеване и раждане на дете. Д-р Ангелина Недялкова е ендокринолог и създател на редица програми за здравословен начин на хранене, репродуктивно здраве и проблеми на метаболизма. Катя Симеонова е психолог, терапевт в групи за емоционална подкрепа на жени с репродуктивни проблеми, а Веселин Веселинов е треньор на националния отбор по баскетбол – кадети и мениджър на Баскетболен клуб „Хебър“. Той ще говори пред младежите за активния начин на живот, спорт, движение и доброволчество.

Младите хора ще бъдат запознати и с пътя на „Искам бебе“ и важността на навременната информираност да бъдеш отговорен родител от основателя на Фондация „Искам бебе“, Радина Велчева.

Обучението е безплатно, съобщи Мария Караиванова – координатор за Смолянска област на Фондация „Искам бебе“.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене