Първо съвещание на кметовете на кметства в Кюстендил

Новоизбраните кметове на кметства на територията на община Кюстендил проведоха първото си съвещание, предаде репортер на „Фокус“. То се състоя в заседателната зала в Общината. На него присъства кметът на Община Кюстендил инж. Огнян Атанасов, който представи на кметовете своите заместници. В залата беше и председателят на Общинския съвет – Димитър Велинов.

„Кметовете на селата бяха запознати с новото ръководство на Общината. Срещата мина позитивно. Надявам се да работим добре и занапред, за да може населените места да се развиват. Кметовете бяха уведомени, че ще им бъдат изпратени хора от временната заетост, които да помогнат при почистването. Организацията е създадена“, каза зам.-кметът на Община Кюстендил Кристиян Иванчов. Той допълни, че проблемите в селата са трупани с години и поетапно ще бъдат разрешавани.

От своя страна кметът на кюстендилското село Соволяно Пламен Илиев посочи, че трябва да се извърши актуализация на домашните животни във всяко едно от селата. „Зарадвахме се на информацията, че се изготвя план за почистване в малките населени места. Ще имаме хора, които ще се грижат за чистотата. Освен това три пъти ще се събират битовите отпадъци. До този момент беше по два пъти, което беше малко“, каза Пламен Илиев. Той допълни, че идва зимният сезон и започва подготовка за него.

На съвещанието присъства и представител на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. Той ги запозна с изискванията за пожарна безопасност на помещенията, както и за правилата за безопасност при почистването на градините и дворовете.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене