Хотелите и ресторантите в Благоевград пълни за Нова година, въпреки двойно поскъпналите куверти

Пълни ресторанти и хотели се очакват в Благоевград за Нова година, въпреки че през последните месеци цените на кувертите са се увеличили двойно. В сектора отчитат много ранни резервации за празника, но ѝ все по-взискателни клиенти, съобщава „БНТ“.

В момента куверт за ресторант за един човек струва между 150 и 230 лева, като в цената не е включена нощувка, а количеството алкохол е ограничено от 50 до 100 мл. Сметката показва, че ако двама души решат да прекарат новогодишната нощ на ресторант, трябва да заделят най-малко 400 лева за повода.

От страната на ресторанта гостите могат да очакват салата, предястие, основно, баница, шампанско, алкохол и томбола. На повечето места е включен оркестър, както и гост изпълнител, което от своя страна излиза много скъпо за бранша.

Хотелите също предлагат пакети за новогодишната нощ, като една нощувка струва около 700 лева. В цената е включена празнична вечеря и програмата. При хотелите, които разполагат със спа център, цената достига над 1000 лева на човек.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене