Сезонът на традиционните годежи и сватби в с. Рибново стартира

Сезонът на традиционните годежи и сватби в с. Рибново стартира, съобщава Ибрахим Кадриев. в его какво пояснява:

За всички приятели от България и света, за всички любители на рибанските традиционни годежи, сватби, носии отразявам със съгласието на младите двойки, които плануват своите годежи и сватби, датите на които може да наблюдавате, не само онлайн, във фейсбук профила ми и от страницата RIBNOVO – РИБНОВО, но и на живо в с. Рибново. Може да наблюдавате традиционните им сватби в Рибново, при всички двойки ще присъстват чеиз, байраци и,,гелини,, както и годежите им със многобройните баници и даровете за бъдещата гелина и младоженеца(годежите се правят на центъра в читалището на селото)

1.Гюлтена Кунева и Ахмед Инуз
-Годежът им, ще се състои на 17 ноември(петък) 2023 г.
-Сватбата им ще се състои на 9 и 10 декември 2023г. (чеиз и гелина)
2.Айсел Герова и Ахмед Гюльов
-Сватбата им ще се състои на 16 и 17 декември 2023г.(чеиз и гелина)
3.Фатме Лоланова и Джемал Киселов
-годежът им ще се състои на 15 декември 2023 г.
-сватбата им ще бъде на 13 и 14 януари 2024г.(чеиз и гелина)
4.Кимиле Кичукова и Ахмед Авдик
-годежът ще се състои на 29 декември 2023
-сватбата им, пък ще бъде на 10 и 11 февруари 2024г. (чеиз и гелина)
5.Мустафа Емин и Кадрие Машева
-очаквам да ми съобщят дата за предстоящата им сватба

Има още млади двойки, които тепърва ще обявят датите на техните годежи и сватби,и такива за които нямам информация, за тях ще информирам допълнително. За тези хора от различните точки на България и света, които искат да присъстват на техните сватби, да информирам, че чеиза може да видите с очите си, да снимате през първия ден от сватбата на младата двойка, гелината е втория ден, пред къщата на младоженката привечер, може да я видите, със традиционната и носия,нейната,, руба,,, червеното було, налепена и нашарена по лицето, с пайети по уникален и красив начин. В с. Рибново имаме две къщи за гости, в които можете предварително да си резервирате нощувка-Къща за гости Рибново – Бижака и къща за гости,, Еленски камък,,

Заповядайте да усетите магията на Шарената приказка – Рибново, на уникалните носии, гостоприемството на хората, на Рибанската сватба и ,, гелината,,с нейният чеиз, която е единствена по рода си от такова естество!

На всички млади двойки им пожелавам, едно прекрасно и слънчево време на техните най-важни, красиви и запомнящи се събития в техния живот. Нека да прекарат незабравими и красиви мигове със близки, роднини, приятели на техните сватби. Нека Всевишният Аллах да ги пази, закриля, сплотява, новите им домове да са пълни със берекет, да се изпълват със детски смях, щастие, радост и любов!!!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене