Разкрит: Стана ясно как Асен Василев е успял да пробута скандалните данъчни промени

Румен Христов огласи очаква ли се смяна на министри след ротацията смята той

Това, което очаквахме от изпълнителната власт не се случва. Много сектори търпят сериозна критика и от тази гледна точка ние казваме, че ако подкрепяме това управление, ние носим отговорност и търпим щети. Това каза зам.-председател на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Румен Христов, цитиран от NOVA NEWS.

Не очаквам смяна на министри до февруари, но покрай ротацията е възможно да има желание за смяна за тези, които са се провалили”, каза Христов. Той не посочи конкретни имена.

Конфигурацията в настоящия момент не е лоша, смята Христов, и допълни, че получават подкрепа и от ДПС. „Само че от ПП-ДБ смятат, че са богоизбрани и че всички решения трябва да ги вземат самостоятелно.

Не се знае до кога бихме могли да стискаме зъби и да търпим. Предполагам, че колегите от ДПС също”, допълни той. Служебно правителство не е изгодно за България, големите цели Шенген и еврозоната могат отново да бъдат отложени, допълни Христов.

От ГЕРБ-СДС искаме заделените 1 млрд. лв. за проекти да бъдат осигурени там, където е необходимо, каза той. За нас този бюджетен дефицит от 3% е неприемлив, ние се стремим към балансиран или широко балансиран бюджет в рамките на 0 или 1%, бе категоричен политикът.

„Ние научаваме от медиите какво ще бъде данъчното законодателство за следващата година. Не добра практика да приемаш данъчни закони в отсъствието на премиера и вицепремиера. Когато те бяха в Израел, заседанието се водеше от финансовия министър и приеха това, което той си беше решил”, заяви Христов.

Делян Пеевски се наложи последните две години като незаобиколим фактор не само в ДПС, но и в държавата като цяло.

Христов каза, че сега не може да се приеме дерогацията. „Те продължават да си купуват само руски петрол и не правят никакви опити да закупят петрол различен от руския”, заяви той. Политикът посочи, че ще подкрепи тридневната дерогация.

Вили Лилков откъсна гласове от ГЕРБ-СДС, не толкова от ПП-ДБ каквато беше неговата идея, така коментира политикът изборите за кмет на София. По негови думи това не е бил избор на десните хора и затова много гласоподаватели са избрали да не гласуват. По негови думи избиратели на ГЕРБ-СДС са подкрепили Ваня Григорова заради Държавна сигурност.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене