Николай Георгиев положи клетва за трети път като кмет на община Кресна

Днес в Кресна се проведе първата официална сесия на новоизбрания общински съвет. Той включва 11 местни парламентаристи, за които са гласували 2674, имащи право на вот на 29 октомври. Най-много места в общинския съвет имат представителите на обединението „Левица, Български възход, ВМРО – БНД“ 7. По две места имат ПП ГЕРБ и Обединени земеделци.

На тържествената церемония досегашният кмет на община Кресна Николай Георгиев положи клетва за трети пореден мандат. Той блаагодари на всички, които са го подкрепили и изрази увереност да работи в името на жителите на общината и на техните интереси.

Тричленна комисия от общински съветници проведе избора за председател на местния парламент в община Кресна. Кандидатурите бяха три – Стоянка Веселинова, Мая Божинова и Димитър Лазаров. Със 7 гласа начело на общинския съвет отново застана Мая Божинова.

На днешното първо заседание на общинския съвет клетва положиха новоизбраните съветници и кметовете на трите села в общината – Горна Брезница, Долна Градешница и Сливница. До избора на нов председател сесията бе ръководена от най-възрастният съветник – Вела Сандрева.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене