Петрич става домакин на последен кръг на Балканска лига по билярд

За първи път Петрич ще бъде домакин на последен четвърти кръг на Балканска лига по билярд, каза за БТА председателят на Българската федерация по билярд Георги Божков. В петък и събота, около 60 участници от пет балкански държави – България, Северна Македония, Албания, Косово и Гърция, ще участват в последния кръг на турнира. Той ще се състои в спортен клуб по билярд „Бо и Бо“ в Петрич.

Началото на турнира беше през април в Скопие, вторият кръг – през юни в Косово, а третият – през септември в Гърция. В Петрич ще е последният кръг и на него ще се реши кой е пръв е ранглистата, каза Божков. В събота ще се проведе галавечер, на която ще бъдат наградени победителите.  Божков разказа още, че турнирите обикновено се организират в събота и неделя, но заради предвиденото официално награждаване, четвъртият кръг ще бъде в петък и събота. Довечера ще бъде изтеглен и жребият за това кой как ще участва, допълни още той.

„Има специална схема за билярдни турнири, играе се за двойна елиминация, след втората загуба отпадаш от турнира“, каза Божков. Той разказа още, че имат уговорка с Европейката федерация по билярд, финалистите от Балканското първенство да получават безплатно участие в Евротурнирите.  Миналата година за първи път Петрич беше домакин и на Европейско първенство по билярд, което продължи две седмици и в него участваха близо 800 души, разказа Божков.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене