ДЕЛЯН ПЕЕВСКИ: НЕ ИСКАМЕ МИНИСТРИ НИТО СЕГА, НИТО НА РОТАЦИЯТА. ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО ТРЯБВА ДА ГО ИМА, ЗА ДА Е СТАБИЛНА ДЪРЖАВАТА

ДПС не иска да участва с министри или заместник-министри в изпълнителната власт. Това заяви в кулоарите на НС председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски. Искам да сме ясни – не искаме министри, нито сега, нито на ротацията. Не искаме зам.-министри, нито сега, нито на ротацията. Смятаме, че т.нар. „сглобка“ е стабилна и няма да има проблеми, ако министрите започнат да изпълняват приоритети, определени в програмата, която беше подкрепена от нас, допълни Пеевски.

Той обясни, че предстои засилване на функциите на парламентарния контрол като се въведе практиката министрите да работят много активно взаимодействайки с парламентарните си ресорни комисии и ръководствата на парламентарните групи, като по този начин не се допуска забавяне на изпълнението на програмата така, че да може държавата да върви напред , в полза на хората.

Председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски беше категоричен, че управлението може да изпълни мандата си. Вярвам че това евроатлантическо правителство трябва да го има и ще бъде абсолютно вредно за държавата и хората да го няма, категоричен бе Пеевски. Ако влезем отново в цикъл на служебни правителства това е погром за държавата, предупреди той.

Делян Пеевски напомни, че по отношение на организационните въпроси в ДПС са в ход процедурите, съгласно устава на партията. Всеки член на ДПС може да се кандидатира за председател, коментира той и уточни, че тези, които номинират са структурите. Решението за насрочване на национална конференция предстои да бъде взето на заседание на ЦС на ДПС на 17 ноември.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене