Бербатов подкрепя протеста на феновете: Искат да ни откраднат футбола

Снимка: архив, БГНЕС

Да им покажем, че вече е достатъчно, заяви бившият капитан

„Ситуацията е много сериозна и тя е такава заради ръководителите на българския футбол. С техните методи искат да откраднат футбола от феновете. Хората се обединяват срещу тях, което много ме радва“, каза пред bTV бившият капитан на България Димитър Бербатов.

„Крадат футбола от всички нас. Това не се е случвало никога – ти да играеш по собствено желание пред празен стадион“, гневен е той.

„Кулминацията на обединена футболна България ще е протестът на 16 ноември. Аз го подкрепям, стига да е мирен и в рамките на закона.
Да им покажем, че вече е достатъчно. Момчетата от националния отбор не носят вина. Аз и моят екип протестираме от две години и половина“, каза Бербатов.

На 6 ноември от БФС обявиха, че националният отбор на България ще приеме Унгария в предпоследния си мач от квалификациите за Евро 2024 в Германия на стадион „Христо Ботев“ в Пловдив при закрити врата.

Това решение идва на фона на готвения от организираните фенове на най-големите отбори в България масов протест срещу ръководството на БФС.

„Хората, които управляват в момента, нямат срам и морални ценности. В момента не става дума за Бербатов и екипа му, а тези хора да не бъдат управленци. Тарикатлъци, шашми, корупция…. Това е БФС в момента. БФС изключва клубове тайно и задкулисно. Наказва ги заради различно мнение.

150 клуба до момента са в това положение. Могат да се върнат отново, но няма да имат право на глас на следващия конгрес…Честният начин, по-който трябва да се случат нещата, е чрез конгрес“, каза още Бербатов.

Представители на част от тези клубове са искали среща с министъра на младежта и спорта Димитър Илиев, но такава им е била отказана с мотив, че държавата не може да се меси във футболни дела.

„Екипът му нищо не разбира. Трябва да комуникират с тях, не да се крият. Държавата просто не иска да работи с БФС“, допълни голмайстор №1 в историята на националния ни отбор.

Елка Василева

dnes.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене