Мая Манолова: Там, където лявото е обединено, постигаме успехи

„Там, където лявото е обединено – Левицата!, БСП и други леви формации – там постигаме резултати. Резултатът на Ваня Григорова в София е много добър. Браво на Ваня – много добро представяне. По същият начин са много добри резултатите ни и в Русе, където отново обединената левица има надмощие в общинския съвет, има избран кмет. Посъщият начин стоят нещата във Вълчи дол, Родопи, Павликени. На втори тур обединеното ляво също показа, че може да прави добри резултати в интерес на гражданите – Шумен, Силистра, Дупница, Берковица.

В същото време, там където лявото е отделно, където БСП е срещу ЛЕВИЦАТА! като Сливен, където имахме брилянтен кандидат, но той не стигна до балотаж заради това, че БСП подкрепи друг кандидат, който също беше стойностен човек. Ако в градове като Сливен или Смолян се бяхме събрали заедно, там също щяхме да имаме избрани кметове. Което в условията на кризи и турболенции е изключително важно за гражданите да имат кмет, различен от сглобката, който да е социален, да спре корупционните схеми и да работи за гражданите.

Там, където сме разделени, губим и двете страни.“

Така определи Мая Манолова, лидер на Изправи се България и част от лявото обединение ЛЕВИЦАТА! резултаите от местните избори в интервю пред програма Хоризонт. Като за първо участие в местни избори тя посочи, че коалицията има добро представяне и даде примери, че коалицията има общински съветници във всички области, със 78 съветника там, където Левицата! се е явила самостоятелно и още 158 на местата, където са били в коалиция. Лявото обединение има избрани 32 кмета, които е издигнало или подрепило.

По думите на Манолова екипът на Ваня Григорова е длъжен да обжалва изборния резултат и посочи, че екипът на ЛЕВИЦАТА! ще помогне максимално при подготовката на жалбата. Според нея, ако се намерят достатъчно аргументи този път може да се очаква и благоприятно решение на съда за разлика от преди 4 години, когато Манолова се изправи срещу ГЕРБ в София по времето когато партията държеше и изпълнителната, и законодателната, дори и съдебната власт. Сега Мая Манолова посочи, че този път Ваня Григорова не се е явила сама, а зад нея е стояло обединеното ляво и резултатът е добър и едва 1% не достига, за да бъде избрана за кмет.

По думите на Манолова този път дефицитите не са толкова в изборните секции за разлика от 2019г, когато в 900 секции протоколите бяха абсолютно преправени. Сега не са толкова префинени изборни измамници и трябва да се обърне повече внимание как са приемани и записани резултатите от секционните комисии в Информационно обслужване и как са си свършили работата там.

Според ЛЕВИЦАТА! правителството се е провалило при подготовката на изборите. Мая Манолова посочи, че похищението върху машините е извършено от сглобката и основно от ГЕРБ, ДПС, ИТН и техния хор, но и от представители на правителството със забавеното сертифициране на машините за гласуване. Манолова отправи критика и към ЦИК, които по думите ѝ лековато са премахнали машините за първия тур на вота и аргументира тяхната по-ефективна работа с пример как с машинно гласуване няма как да бъдат окраднати 450 хил гласа на хора, които са отишли да галсуват а послед гласът им го няма, като са обявени за недействителни или е заменен с друг вот.

Мая Манолова остро критикува и предложения от правителството пакет данъчни закони, който трябваше да се гласува от Народното събрание като ги определи като поредна тесла, която готви правителството към гражданите. Тя посочи, че е ясно, че в хазната няма пари, защото не се събират данъците и има 1,5 млрд. лв. забавяне със събирането на ДДС, но вместо да се предприемат мерки срещу това, държавата е заложила рязко вдигане на данъците за гражданите и посочи като примери като облагането на гражданските договори по същия начин като трудовите или налагането на „данък донус“, „данък бакшиш“, с който ще се облагат дори бакшишите на работещите в обслужващата сфера – сервитьори, фризьори, козметици, бармани за всеки бакшиш. Ще се вдигне рязко данък сгради и такса смет за гражданите чрез драстично вдигане на данъчните оценки. Но в същото време данък върху свръхпечалбите не се предвижда.

„Банките на годишна база са вдигнали печалбите си с нови 81% спрямо деветмесечието на миналата година, те издевателстват над българските граждани, а няма воля в мнозинството в парламента да им обложи допълнителните свръхпечалби.

Така е и с оръжейните търговци, така е и с фармацевтичните компании, телекомите. Те ще печелят колосални суми през следващата година, а ще се събират по нови 10 кожи от гражданина.“ – беше категорична Манолова.

Тя посочи като неработеща пиар мярка и намерението да се връща 0,05% от събраното ДДС на гражданите като даде пример как един нормален човек на средна заплата, ако харчи по1200лв на месец и добросъсветно събира касови белешки ще си върне 1 лев от държавата, а обещаваните до 100 лв са надпълно недостижими.

Мая Манолова определи като скандално и намерението на правителството да лишат пенсионерите от коледни надбавки и препоръча тези 50-70лв да ги съберат от банките и телекомите.

Заради това лидерът на Изправи се България коментира, че сглобката се е провалила. И заради участието си в изборите и заради политиката, която води. По думите ѝ тя е вредна за хората и следва да се разпадне.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене