Отложиха за понеделник изборът на председател на ОбС Гоце Делчев

На първото заседание на новоизбраният Общински съвет-Гоце Делчев присъства и областният управител на област Благоевград Мария Димова. Тя поздрави новият състав на местния парламент и им пожела успешен мандат в полза на общината и жителите на населените места. Тя изрази увереността си, че новоизбраният, за осми пореден мандат, кмет на Гоце Делчев, Владимир Москов, че ще направи всичко възможно за да изпълни дадените от него обещания към гражданите.

В надпреварата за кмет на община Гоце Делчев на последните местни избори се явиха четирима кандидати: Очаквано, но не чак с толкова категорична преднина се представи старият-нов кмет на общината, Владимир Москов от БСП за България. Той спечели 74.54% от общият брой на гласоподавателите с действителни бюлетини. Вторият кандидат, Костадинка Богданова от ГЕРБ успя да събере 10.49% от гласовете. Непосредствено след нея, Ангел Живков от Обединени земеделци се сдоби с 9.2% от гласовете, а кандидатката на Възраждане получи доверието на скромните, 2.47% от гласовете неврокопчани.

Председателят на ОИК, Иванка Тодорова, съобщи получените мандати и броя на представителите в различните групи на общинските съветници и кметове на населените места на територията на общината.След като новите съветници се заклеха да работят в името на народа и благосъстоянието ба общината по времето на мандат 2023 – 2027 г., по традиция, да открие първото заседание на новия общински съвет бе дадена привилегията на най-възрастният съветник, Ведат Хюсеин от ДПС. Той обяви дневният ред на заседанието от една точка – избор на председател на Общинския съвет. Веднага след това, от представителите на БСП за България постъпи предложение изборът да се отложи за понеделник, 13. ноември от 14 ч. Представителите на всички останали групи единодушно гласуваха предложението на групата от БСП за България.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене