Непрекъснато подобряване на улици в Банско и селата

Топлата есен благоприятства за интензивното изпълнение на общинската Инвестиционна програма за 2023 г. До момента е извършен голям обем дейности по подобряване на общинската инфраструктура и работата продължава с ускорени темпове, за да може Банско и Добринище да стартират успешно новия зимен туристически сезон.
Преди броени дни завърши полагането на асфалтовата настилка по проекта за рехабилитация и основен ремонт на общинския път от гр. Банско до хижа Вихрен, а по ул.“Пирин“ бяха обновена основната настилка, тротоарите и уличното осветление.
Изградена е напълно нова част на улица „Охрид“ , нова настилка е положена на улиците „Димитър Талев“ и „Луи Пастьор“. Работи се по асфалтирането на улиците „Орце Попйорданов“ и „Бъндерица“.

Изцяло са подменени тротоари в централната градска част – на отсечката на ул.“България“ от кръстовището с ул.“Отец Паисий“ до ул.“Цар Симеон“, на ул.“Димитър Талев“ и на ул.“Цар Симеон“ от Градския парк до началото на ларгото.
Систематичната работа по осигуряване на паркоместа на територията на Банско продължава и през тази година чрез усвояване на общински терени. Създадени са нови места за паркиране в района на поликлиниката и паркинг за 70 автомобила на новопостроената част от ул.“Охрид“; на ул. „Найден Геров“ вече е изграден един и в процес на изграждане са още два паркинга в близост до х-л Тане
Новоасфалтирани са улици в селата Осеново, Места, Кремен и Обидим.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене