Акция антидрога в Югозапада, има задържани

От полицейски служители на ОДМВР-Благоевград е проведена специализирана полицейска операция по линия на противодействие на производството, съхранението и разпространението на наркотични вещества.

На 03.11.2023 г. в ж.к. „Еленово“ в гр. Благоевград е проверено жилище, обитавано от двама мъже на 39 и 41 години, където органите на реда открили около 7,20 грама тревиста маса, която след направен полеви тест е реагирала положително на канабис. Лицата са задържани със заповед за задържане до 24 часа, а по случая е образувано досъдебно производство.

На същата дата в ж.к. „Изток“ в гр. Петрич, от полицейски служители на РУ-Петрич е извършена проверка на 42-годишен мъж от града. Намерени са около 1,77 грама бяло прахообразно вещество, реагиращо положително на амфетамин и около  2,88 грама канабис. В хода на работата по случая е проверено и обитаваното от лицето жилище, където е намерена около 17 грама тревиста маса, реагираща положително на канабис. Мъжът е задържан със заповед за задържане до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

В обедните часове на 05.11.2023 г. в района на ул.“П.Р. Славейков“ в гр. Благоевград, криминалисти при 01 РУ-Благоевград проверили 33-годишна благоевградчанка, у която са открити две полиетиленови пликчета, съдържащи общо около 1,35 грама канабис. Същата е задържана със заповед за задържане до 24 часа и е уведомена РП-Благоевград.

През вчерашния ден в жилище в ж.к. „Еленово“ в гр. Благоевград полицейските служители открили полиетиленово пликче с намираща се в него кафява тревиста маса. След направен полеви тест тя е реагирала положително на канабис с тегло около 2,3 грама. 34-годишният обитател на дома е задържан със заповед за задържане до 24 часа и е образувано досъдебно производство.

Вчера, при извършена проверка в местността „Мацанскиандък“ до пътя за с. Делвино, от криминалисти при 02 РУ-Благоевград е намерена укрита найлонова чанта, съдържаща около 80 грама суха тревиста маса, реагираща положително на канабис. Задържан е непълнолетен младеж от гр. Благоевград.  По случая е образувано досъдебно производство.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене