Д-р Лъчезар Захариев постави 200-та по ред тазобедрена става в МБАЛ „Иван Скендеров“ ЕООД

Днес, д-р Лъчезар Захариев поставя 200-тата по ред тазобедрена става в МБАЛ „Иван Скендеров“ ЕООД – Многопрофилна болница за активно лечение гр. Гоце Делчев.
Д-р Захариев – началник на Отделението по ортопедия и травматология обяснява, че при малкия разрез, който се прави, не се увреждат мускули и други важни тъкани. Това е възможно благодарение на осъвременените и по-прецизни крепежни елементи на поставяната става. При познатата досега смяна се прерязваха повече тъкани и възстановяването изискваше поне 3 месеца. Сега този период се скъсява до няколко дни. Обикновено на втория или третия ден тези пациенти могат да ходят с помощни средства до 50 метра, а до 15 ден се премахма едното помощно средство. Операцията се поема частично от Здравната каса.

Всеки ден се извършват операции, освен тазобедрено и колянно ендопротезиране ,възтановяване на кръстни връзки, артроскопии, вече се осъщесвиха и няколко операции на халус – валгус (т.нар.“кокалче“ на големия пръст на ходилото) и много други. Д-р Захариев в екип с д-р Хитов и операционните сестри Елена Никлева, Румяна Ципарова и екипа от Отделението по реанимация и анестезиология планират до края на годината да увеличат операциите, а догодина ще завишим още повече този брой.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене