1000 лв. глоба за рибар с „парашут“ на река Места

1000 лв. глоба ще трябва да плати мъж от село Филипово, община Банско, който ловил риба в р. Места с въдица с макара, със закачен на края на влакното малоразмерен мрежен уред, тип „парашут“. Той се състои от единична мрежа, закачена на края на влакното, с различна големина на „окото“ и тежест, закрепена в средата, при който мрежите остават на дъното на водния обект и продължават да задържат и умъртвяват водни организми.

Нарушението на М. Н. било установено от двама служители на Изпълнителна агенция Рибарство и аквакултури“. Те засекли на десния бряг на р. Места, под главния път от Банско към Гоце Делчев, на около 2 км от моста на с. Гостун, въдичаря, пристигнал там с лека кола.

Видели как няколко пъти хвърля въдицата, изважда мрежата и отново я връща, след което отишли до риболовеца, поканили го да предостави риболовен билет и документ за самоличност, но той отказал и докато единият от инспекторите набирал тел.112, нарушителят избягал. По-късно е установен и му е съставен акт, а после и наказателно постановление за 1000 лв. глоба, което е минималният размер.

М. Н. обжалвал пред съда в Разлог наказанието, но магистратите са категорични, че то е правомерно и го потвърдиха, като решението им не е окончателно и може да се обжалва.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене