Община Благоевград разработва въвеждането на зелен транспорт при поискване

Жители на малките населени места на територията на общината, които не са обхванати от общинската транспортна схема ще могат да заявяват чрез кметовете и кметските наместници ползването на зелен транспорт при поискване.

Взимайки пример от големите и развити общини в Европа, община Благоевград работи в посока въвеждането на услугата. Тя е възможна след успешното приключване на проект „Интегриран градски транспорт“, чрез който община Благоевград придоби шест нови електробуса.

С нея ще се подобри свързаността на съставните села с административния център, като хората ще имат удобен и достъпен транспорт.

Услугата ще бъде безплатна и по този начин ще се даде възможност на хората от селата за посещение на лечебни заведения, време за пазар, плащане на битови сметки, уреждане на административни въпроси и др.

За първи път тя беше предоставена преди дни, когато живеещи в с. Дъбрава организирано имаха възможност да посетят новооткрития пазар и да закупят стоки от първа необходимост, както и да използват времето за разходка и срещи в центъра на Благоевград.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене