ОБЩИНА РАЗЛОГ ИЗГОТВИ НАРЕДБА ЗА ФИНАНСОВО ПОДПОМАГАНЕ НА ДЕЦА С ИЗЯВЕНИ ДАРБИ

В община Разлог има изключително много деца и ученици с изявени дарби класирани на І, ІІ или ІІІ място, или носители на индивидуални награди и медали от общински, регионални, национални и международни олимпиади, конкурси, фестивали, научни конференции, първенства, шампионати, състезания и турнири в областта на науката, изкуството или спорта.
Налице е обществена необходимост и полезност тези деца да бъдат отличени с финансово подпомагане за постигнатите от тях резултати, което е и причината за изготвяне на Наредбата.

За първи път Община Разлог изготвя Наредба, която да регламентира реда и начина на подпомагане на изявени деца в областта на науката, изкуството и спорта. Чрез изготвената Наредба, Община Разлог се стреми към насърчаване на младите таланти – за развитие на техните умения и участие в различни състезателни формати.
Наредбата определя и регламентира редът и начинът на отпускане и отчитането на средствата от бюджета на Община Разлог, мерките за насърчаване на творческите заложби и потребности на деца с изявени дарби, определени за подпомагане и с това в максимална степен да се обхванат даровитите деца на Община Разлог. Същите могат да получат финансова помощ, при условие, че имат адресна регистрация на територията на община Разлог.

Съгласно законовите разпоредби Наредбата е публикувана за публично обсъждане в сайта на Община Разлог – www.razlog.bg. В срок до 23 ноември 2023 година, всички заинтересовани лица могат да направят своите предложения и становища по проекта за финансово подпомагане на деца с изявени дарби от Община Разлог – на адрес: гр. Разлог, ул. “Шейново“ №2 – Общински информационен център за обслужване на граждани или на електронния адрес: fo@razlog.bg.
Проектът за финансово подпомагане, изготвен съобразно Закона за местното самоуправление и местната администрация, предстои да бъде разгледан от Общински съвет-Разлог, до края на 2023 година.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене