В Девин откриха работилница за риболовни принадлежности

Официално бе открита първата в град Девин работилница за изработване на риболовни принадлежности и за ремонт на други приспособления за риболовен туризъм – проект на Сдружение на ловците и риболовците „Ловно-рибарско дружество“ Девин, финансиран по Програма за морско дело и рибарство, по процедура от Стратегията на МИРГ „Високи Западни Родопи: Батак-Девин-Доспат“.

Идеята за създаването й е свързана с изграждането на въдичарски умения сред младите хора и с развитието на въдичарския риболов на територията, като предпоставка за привличане на туристи, допринасящи за икономическото развитие и популяризиране на района.
Оборудваната работилница ще се използва както за провеждане на обучения на деца и юноши за развиване на такива умения, така и от туристи и гости на града, които могат да посетят работилницата и да получат информация.

Лентата на новата работилница прерязаха Председателя на Сдружение на ловците и риболовците „Ловно-рибарско дружество“ град Девин – Здравко Иванов и представителят на МИРГ „ВЗР: Батак-Девин Доспат“ – Йорданка Митева.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене