Потресаващ скандал! 23-годишна пациентка е приета по спешност в СБАЛАГ „Майчин дом“ с усложнение след цезарово сечение, извършено в МБАЛ Благоевград

.

23-годишна пациентка е приета по спешност в СБАЛАГ„Майчин дом“ с усложнение след цезарово сечение, извършено в МБАЛ Благоевград.

Няколко дни след раждането на второто си дете, жената е изписана за долекуване с антибиотична терапия в родния си град Сандански. Един ден по-късно е хоспитализирана повторно в Благоевград с температура.

 

Поради данни от образните изследвания за излив в корема и след съгласуване с екипа на „Майчин дом“, родилката е транспортирана с линейка в София. Бременността е проследявана в Сандански, като показателите от всички изследвания са били в граници на нормата. Първичният преглед установява голямо количество свободна течност в корема.

 

Поради лабораторната клинична картина на разгънат перитонит, лекарите от „Майчин дом“ предприемат операция за ревизия на корема. Установява се тежък перитонит с излив и множество сраствания на тънки и дебели черва към предната стена на матката.

 

Консултативната лекарска комисия на СБАЛАГ „Майчин дом“ взима решение да отстрани матката заедно с яйчниците двустранно поради сериозни възпалителни изменения, които са довели до тежък сепсис. Извършената от акушер-гинеколога д-р Димитър Божилов операция, е животоспасяваща.

 

Интраоперационно екипът на „Майчин дом“ се консултира с коремния хирург доц. Свилен Маслянков за изключване усложнения от перитонита и с урологичен екип от УМБАЛ „Александровска“ по повод предишна пластика на уретери в детска възраст. Направена е консултация с кардиолог от УМБАЛ „Проф. д-р Александър Чирков“ и с пулмолог от „Александровска“.

 

В следващите дни рязко е подобрено общото състояние на пациентката с тенденция за нормализиране на кръвните показатели. След изписването на жената ще бъде назначена хормоналната терапия, което няма да се отрази на качеството й на живот.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене